Новини
Жоро Пентаграм за творческото мислене

Шоубизнесът прекрачи прага на Детска лидерска академия чрез един от най-изявените си представители - дизайнерът на кожени облекла Жоро Пентаграм.  Професионалист от световна величина в областта на изкуството, Жоро прие предизвикателството да се срещне с взискателната аудитория на групата от второ ниво на Детска лидерска академия, за да им представи творчеството като бизнес и като процес, който не е лишен от правила, но познаването им ни дава свободата да ги прекрачваме.

В следобедните часове на 25 ноември си говорихме за постоянството, дисиплината, трудолюбието и липсата на високомерие при постигане на високи успехи, както и за абсолютната необходимост да познаваме азбучните правила на областта, в която искаме да се развиваме, независимо дали това е спорт, изкуство, бизнес, политика и т.н.

Вземане на решения с Гергана Маркова

Вземането на ефективни решения е едно от най-важните умения в живота на човек и от огромно значение за лидерите. Затова поверихме тази тема на един от най-добрите експерти и консултанти по личностно и организационно развитие в България. Гергана Маркова е управител на Ликора ООД и главен водещ на обучението по философия на успеха в "Марков колеж". Тя беше гост лектор в Детска лидерска академия на 18 ноември.

Колко и какви решения вземаме всеки ден?  А как го правим? Носим ли отговорност за последствията от тях? Тези и още много други въпроси за осъзнатите избори обсъди Гери с децата от второ ниво на Детска лидерска академия и им предложи прост алгоритъм за вземане решения. 

Среща с журналиста Светослав Иванов

"Четете, за да сте свободни!" С тези думи журналистът и водещ на предаването "120 минути" по bTV Светослав Иванов изпрати участниците в групата за второ ниво на Детска лидерска академия, с които се срещна в 8 ноември в телевизията.

Преди господин Иванов да ги въведе в студиото на "120 минути" , децата направиха обиколка из нюзрума и студиата на телевизията, където се запознаха с популярни лица от малкия екран и надникнаха зад декорите на любимите програми.

Как се правят новините? В колко часа стават водещите на сутрешния блок? Как Емо Чолаков е научил кое къде е на картата? Защо студиата изглеждат толкова големи по телевизията и как се прави телевизионна виртуална реалност? Трудно ли е да говориш пред публика? Тези и още много въпроси получиха отговори от господин Иванов, който освен на зрителите, вече е познат и на читателите с двете си книги "Там, където загинаха дърветата" и "Чудовища и будители".

Откриване на учебната година

На 13 октомври в присъствието на над 120 ученици, родители и гости Детска лидерска академия откри новата учебна година. 

През първата част на учебната 2017/2018 г. в проектът ще стартира с три групи от първо ниво от столичните 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" и 51 СУ "Елисавета Багряна" и СУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Сливница. За първи път се сформира и група от второ ниво. В този период програмата ще работи с 48 деца.

Участниците поздрави госпожа Ваня Кастрева - началник на Регионалното управление на образованието София-град, и им обърна внимание, че  дори онези с изявен лидерски потенциал трябва да работят върху него и да го развиват, за да го реализират успешно.

Приветствени думи чухме и от госпосдин Младен Велков - президент на Президентски клуб България, и господин Анатолий Пазийски - експерт и лектор по етикет и протокол, автор на нашата програма по темата.

Прочетен беше поздравителен адрес от проф. Анелия Клисарова - зам.-председател на Комисията по образованието и науката на 44-о НС на Република България.

Започва третата учебна година за Детска лидерска академия

При огромен интерес започва новата учебна година за Детска лидерска академия. Тест за изследване на лидерския потенциал попълниха 420 деца от 3 училища - 32 СУИЧЕ “Св. Климент Охридски”, гр. София, 51 СУ “Елисавета Багряна”, гр. София и СУ “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Сливница. В условия на огромна конкуренция бяха излъчени 36 деца, които ще се включат в 3 групи за I ниво от програмата на Детска лидерска академия.

Сформирана е и група за II ниво, в която участват 12 деца от столичните 120 ОУ “Г. С. Раковски”, 104 ОУ “Захари Стоянов”, 97 СУ “Братя Миладинови” и 32 СУИЧЕ “Св. Климент Охридски”.

Церемонията по откриване на учебната година ще се състои на 13 октомври в Българска търговско-промишлена палата.