Новини
Трета годишна среща на випускниците и Пети рожден ден на Детска лидерска академия

На 21 февруари в Club 1 в НДК се проведе Трета годишна среща на випускниците и  тържество по повод Петия рожден ден на Детска лидерска академия.

В присъствието на президента Румен Радев сертификати получиха завършващите първо ниво от нашата програма. Лично господин Радев връчи грамоти и почетни ленти на успешно завършилите Менторската програма на Детска лидерска академия. Президентът се обърна към децата, техните родители и гости с думите: "Ако искаме България да има бъдеще, да живеем в по-добро и проспериращо общество, трябва да градим нашите бъдещи лидери - те ще ни дадат перспективата и ще изведат България на челните места в един все по-конкуриращ се свят."

Наши гости бяха още проф. д-р Даниела Тодорва - ректор на ВТУ "Тодор Каблешков", госпожа Веска Ненчева - народен представител, господин Младен Велков от Президентски клуб - България, госпожа Нели Костова - директор на 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски".

Над 50 бивши и настоящи възпитаници на Детска лидерска академия изнесоха творческата програма пред повече от 150 родители, приятели и съмишленици.

Пета учебна година за Детска лидерска академия

По традиция в петък и по традиция в Зала А на Българска търговско-промишлена палата Детска лидерска академия откри новата, пета поред, учебна година на 11 октомври.

През учебната 2019/2020 г. в програмата за развитие на лидерски качества и умения у подрастващи с изявен лидерски потенциал участват над 60 деца – 40 се включват в нея за първи път, а останалите се обучават в различните ѝ етапи.

Младежите бяха приветствани от директора на Детска лидерска академия госпожа Бистра Георгиева и от представители на подкрепящите организации и институции – Младен Велков от Президентски клуб България, Коста Костов от Министерство на образованието и науката, народният представител Веска Ненчева.

От името на Българска търговско-промишлена палата приветствие отправи главният секретар Васил Тодоров, който се обърна към децата с пожелание да усъвършенстват потенциала си и да го реализират в България.

Първо занятие за трето ниво '2019

"Робин Худ в Шерудската гора" - това беше темата на първото занятие за групата от трето ниво за учебната 2019/2020 г. Тази година то се проведе в Комплекс "Нови извор", близо до едноименното село в района на Асеновград. Почти 9 часовото приключение включваше решаване на логически задачи, справяне с комплексни проблеми при ограничена информация и ресурси, вземане на решения, изграждане на умения за управление и работа в екип, системно мислене. 

Компания на младежите от трето ниво правиха приятелите им от менторската програма, които се включиха в обучение на тема "Резонантно лидерство и управление на емоциите", водено от Александър Балабанов от "Дайнамикс Лаб" - утвърден специалист в областта на личностното и организационно развитие.

Лятна лидерска академия '2019

Третото издание на Лятна лидерска академия се проведе от 1 до 6 юли в Учебна спортно-оздравителна база на Технически университет - София в к.к. Семково. При добро време и в отлично разположение на духа двайсетте участници и техните ръководители обходиха над 65 километра из пътеките на Рила планина, включително до Сухото езеро и Резервата на танцуващите мечки. Освен  традиционните забавления и работа по изграждането на лидерски качества и умения, младежите проведоха и първата сбирка на Читателски клуб Bookstorm - проект на Мария Мачева от менторската програма на Детска лидерска академия. Своя проект "Мотивация е глагол" представи и Кристиян Тодоров.

Защита на дипломни проекти 2019

На 15 юни бяха представени дипломните проекти, с които завърши учебната 2018/2019 г. за двете групи от второ ниво. Пред жури в състав Павлин Якимов - собственик и управител на издателство AMG Publishing, Лина Пеева от технологичната компания Playtech и Николай Нанев - съсобственик и управител на Нанев и КО ООД, младежите представиха своите идеи за бизнес, който решава социално значим проблем. Представени бяха проекти за градски спортен парк, велосипеди под наем, производство на Странджански мед, изработване на предмети за бита от отпадъчна хартия и други.