Новини
Среща с журналиста Светослав Иванов

"Четете, за да сте свободни!" С тези думи журналистът и водещ на предаването "120 минути" по bTV Светослав Иванов изпрати участниците в групата за второ ниво на Детска лидерска академия, с които се срещна в 8 ноември в телевизията.

Преди господин Иванов да ги въведе в студиото на "120 минути" , децата направиха обиколка из нюзрума и студиата на телевизията, където се запознаха с популярни лица от малкия екран и надникнаха зад декорите на любимите програми.

Как се правят новините? В колко часа стават водещите на сутрешния блок? Как Емо Чолаков е научил кое къде е на картата? Защо студиата изглеждат толкова големи по телевизията и как се прави телевизионна виртуална реалност? Трудно ли е да говориш пред публика? Тези и още много въпроси получиха отговори от господин Иванов, който освен на зрителите, вече е познат и на читателите с двете си книги "Там, където загинаха дърветата" и "Чудовища и будители".

Откриване на учебната година

На 13 октомври в присъствието на над 120 ученици, родители и гости Детска лидерска академия откри новата учебна година. 

През първата част на учебната 2017/2018 г. в проектът ще стартира с три групи от първо ниво от столичните 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" и 51 СУ "Елисавета Багряна" и СУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Сливница. За първи път се сформира и група от второ ниво. В този период програмата ще работи с 48 деца.

Участниците поздрави госпожа Ваня Кастрева - началник на Регионалното управление на образованието София-град, и им обърна внимание, че  дори онези с изявен лидерски потенциал трябва да работят върху него и да го развиват, за да го реализират успешно.

Приветствени думи чухме и от госпосдин Младен Велков - президент на Президентски клуб България, и господин Анатолий Пазийски - експерт и лектор по етикет и протокол, автор на нашата програма по темата.

Прочетен беше поздравителен адрес от проф. Анелия Клисарова - зам.-председател на Комисията по образованието и науката на 44-о НС на Република България.

Започва третата учебна година за Детска лидерска академия

При огромен интерес започва новата учебна година за Детска лидерска академия. Тест за изследване на лидерския потенциал попълниха 420 деца от 3 училища - 32 СУИЧЕ “Св. Климент Охридски”, гр. София, 51 СУ “Елисавета Багряна”, гр. София и СУ “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Сливница. В условия на огромна конкуренция бяха излъчени 36 деца, които ще се включат в 3 групи за I ниво от програмата на Детска лидерска академия.

Сформирана е и група за II ниво, в която участват 12 деца от столичните 120 ОУ “Г. С. Раковски”, 104 ОУ “Захари Стоянов”, 97 СУ “Братя Миладинови” и 32 СУИЧЕ “Св. Климент Охридски”.

Церемонията по откриване на учебната година ще се състои на 13 октомври в Българска търговско-промишлена палата.

Лятна лидерска академия

От 25 юни до 1 юли се проведе Лятна лидерска академия за участиците в Детска лидерска академия. Разположена сред двеста годишна гора, учебно-научна база на Софийски университет в местност Гюлечица се превърна в дом на игри, забавления, творчески задачи, лагерен огън и учебни занятия.

Пред базата децата засадиха градина от специални, устойчиви на планинския климат растения, любезно предоставени от господин Димитър Милушев от озеленителна фирма “Съни Гардънс”.

Гост на децата около лагерния огън беше господин Младен Велков от “Президентски клуб - България” - ключов партньор на Детска лидерска академия. Заедно с един от нашите лектори госпожа Снежана Георгиева, господин Велков беше жури в играта със състезателен характер “Опазване на яйце фаберже”.

Галерия

Регистриране на търговска марка “Детска лидерска академия”

Считано от 5 юни 2017 г. “Детска лидерска академия” е вписана в регистъра на Патентно ведомство на Република България с регистров номер 97647 като запазена търговска марка и се ползва с всички права, гарантирани от Закона за марките и географските означения и от приложимата нормативна база.

Наименованието “Детска лидерска академия” и/или прилежащото му изображение не могат да бъдат ползвани по никакъв начин без изричното разрешение на правоносителя.