Новини
Гостува Лидерски клуб по ученическо самоуправление от Благоевград

На 27 април посрещнахме децата от Лидерски клуб по ученическо самоуправление към 3 ОУ "Димитър Талев", гр. Благоевград с ръководител госпожа Бояна Шарбанова. С младежите обсъдихме плановете им за професионална реализация, дискутирахме по въпросите за лидерството и отговорностите на лидера и обменихме опит и информация за различни инциативи на Клуба.

Срещата ни завърши със забавна игра от програмата на Детска лидерска академия, в която се обработват умения за работа в екип.

Представителен кукерски състав на Ден на отворените врати на ВТУ "Тодор Каблешков"

На 25 април представителният кукерски състав на Детска лидерска академия  с ръкодовител Бисерка Богданова участва в церемонията по откриването на второто отраслово изложение TRANS TREND 2018 и Ден на отворените врати във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" по покана на ректора проф. д-р икон. инж. Даниела Тодорова. Представянето на кукерите внесе колорит и добро настроение  в събитието, което се отличава с висок академичен дух.

Заседание на Парламентарната комисия по образованието и науката на 44-о НС

На 28 март випускниците на Детска лидерска академия Албена Веселинова, Борис Кръстанов, Валерия Войнова, Виктор Пеев, Виктория Иванова, Кристиян Тодоров, Мария Мачева, Петър Пенев, Станислав Манов, Тодор Докимов, Христина Попова и Цветелина Станчева взеха участие в редовно заседание на Парламентарната комисия по образованието и науката на 44-о НС. Специален гост на заседанието беше зам.-министърът на образованието и науката госпожа Таня Михайлова.

Младежите представиха пред народните представители от комисията своите актуални проблеми на образователната система и предложиха нискобюджетни решения. Депутатите бяха впечатлени от прозорливостта и трезвата преценка на децата и се впуснаха в обширна дискусия на темата.

Учебно посещение в Народно събрание и среща с народни представители

На 15 март младежите от групата от второ ниво на Детска лидерска академия посети Народното събрание на Република България  по покана на народния представител госпожа Веска Ненчева и нейните колеги госпожа Донка Симеонова, госпожа Кристина Сидорова, госпожа Нона Йотова, господин Крум Зарков и госпожа Теодора Халачева. Освен ползотворния разговор с депутатите в Огледална зала, децата наблюдаваха редовно пленарно заседание и разгледаха ключови места в сградата на НС - кулоарите, Клуба на народния представител, местата за пресконференции.

На 28 март предстои участие на випускнии на Детеска лидерска академия в редовно заседание на Парламентарната комисия по образованието и науката на тема "Актуални проблеми на образователната система в България - децата говорят".

Първа годишна среща на випускниците на Детска лидерска академия

Над 200 гости посрещнахме вечерта на 23 февруари за Първата годишна среща на випускниците на Детска лидерска академия, в която взеха участие повече от 50 деца. В програмата видяхме представителния кукерския състав на Детска лидерска академия, модно дефиле с модели на нашите момичета Цветелина Станчева и Миа Глигорова, песни, танци, театрален етюд и рецитал. С поздравления се включиха народният представител госпожа Веска Ненчева и господин Младен Велков - президент на Президентски клуб България.