Lectors
Вадим Соколов

Вадим Соколов е управител на TransGlobe International - водеща агенция за преводи и локализация. Господин Соколов е преминал през специално обучение, за да представи темата “Етикет и протокол” на участниците в I ниво от програмата на Детска лидерска академия. С негова помощ правилата за поведение в обществото и добрите маниери изглеждат лесни и приложими.

 

Валентин Николчев

Валентин Николчев е собственик и управител на “Валда” - едно от най-големите предприятия за производство на дограма, прозорци и щори у нас. Господин Николчев е любезен домакин на едно от учебните посещения в I ниво и беседва с младите лидери по темата “Управление на времето”.

 

Проф. д-р Даниела Тодорова

Проф. д-р Даниела Тодорова е първата жена ректор на Висшето транспортно училище “Тодор Каблешков”. Професор Тодорова е икономист със специализации в областта на икономика на транспорта и транспортната политика. Представя на участниците в Детска лидерска академия темата “Управление на проект”.

Елисавета Младенова

Елисавета Младенова е специалист по финанси и банково дело, банкер с дългогодишен опит в управление на екипи. Професионалното ѝ поприще предопредели работата ѝ по темата “Финансова грамотност” за участниците в I ниво на Детска лидерска академия.

Д-р Соломон Паси

Д-р Соломон Паси основател и президент на Атлантическия клуб в България и бивш министър на външните работи на Република България. Извън политиката Соломон Паси е доктор по математика.

Доц. д-р Юрий Кучев

Доц. д-р Юрий Кучев е заместник-ректор на Софийски универститет “Св. Климент Охридски” по имоти и стопанска дейност, виден юрист в областта на данъчното и финансовото право. Доцент Кучев домакинства учебното посещение на участниците в Детска лидерска академия в Софийски университет, по време на което беседваме по темата “Вземане на решения”.

Анатолий Пазийски

Анатолий Пазийски е водещ експерт по етикет и протокол, лектор, преподавател и автор на материали по дипломатически и бизнес протокол и правила на поведение в обществото. Дипломат от кариерата и дългогодишен началник на отдел “Вътрешен протокол и церемониал в Администрацията на Президента. Господин Пазийски води темата “Поведение в обществото” за участниците във II ниво на Детска лидерска академия.

Гергана Маркова

Гергана Маркова е един от водещите експерти по личностно развитие у нас. Тя е управител на Ликора ООД и главен водещ на обучението по философия на успеха в "Марков колеж".  Работата ѝ с децата от Детска лидерска академия е посветена на темата "Вземане на решения".

Жоро Пентаграм

Жоро Пентаграм е една от най-ярките звезди на българската модна сцена, известен с изработването на кожени облекла. В Детска лидерска академия води разговора за нестандартното мислене, за свободата и ограниченията на творческото мислене. 

Димитър Иванов

Димитър Иванов е предприемач в областта на информационните технологии и софтуерните разработки. Успешните си практики от управлението на търговски екипи поднася в темата "Ефективна комуникация" - една от ключовите точки в програмата на Детска лидерска академия за групите от първи ниво.

Христо Раянов

Христо Раянов е писател и сценарист. С първата си книга "Трудният начин" печели наградата
 "Южна пролет" в категория Проза през 2014 г. Участвал е в сценарните екипи на "Столичани в повече", "Откраднат живот" и на предаванията "Нека говорят" и "Сървайвър". Господин Раянов води занятията по творческо мислене в първо ниво на Детска лидерска академия.

Ваня Кастрева

Госпожа Ваня Кастрва е началник на Регионално управление по образованието - София-град, бивш заместник-министър на образованието. Беседва с участниците в Детска лидерска академия на тема Вземане на решения.

Крум Зарков

Крум Зарков е народен представител от 44-о Народно събрание на Република България. Господин Зарков е юрист, магистър по право от Сорбоната и доктор по международно право. Води темата Вземане на решения на групите от второ ниво на Детска лидерска академия.

Илия Кожухаров

Доц. д-р Илия Кожухаров е преподавател по графичен дизайн в програма Графичен дизайн на департамент Кино, реклама и шоубизнес в Нов български университет. Води занятия на тема Творческо мислене за първо ниво в програмата на Детска лидерска академия.