Новини
Откриване на учебната 2018/2019 година

За четвърти път открихме учебната година. На 12 октомври Зала А на Българска търговско-промишлена палата стана сцена на кратката церемония по откриването на учебната 2018/2019 г. В присъствието на родители, лектори и партньори пожелахме"На добър час!" на новите попълнения в нашите редици. В тях тази година се вливат младежи от 9 и 10 клас на Технологично училище "Електронни системи", Националната природоматематическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" и Професионалната гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд". Посрещнаха ги "ветераните" от групата от трето ниво на Детска лидерска академия. Казахме "Добре дошли!" и на новите лектори - госпожа Боряна Георгиева от PMI Bulgaria, господин Александър Балабанов (DynamixLab) и господин Кирил Янев - експерт по продажби и водене на преговори.

Прием за първо ниво

Детска лидерска академия обявява прием  на ученици от 5-и и 6-и клас в група от Първо ниво. Занятията ще стартират на 27 октомври, събота и ще се провеждат всяка събота от 9 до 13 часа. За участие ще бъдат поканени издържалите успешно приемния тест за установяване на лидерски потенциал. Желаещите деца може да попълнят теста на 8, 9 или 10 октомври между 9 и 18 часа след предварително записване на office@dla.bg или 0877 78 32 45.

Програма I ниво:

 • Лидерство и лидери. Себепредставяне
 • Работа в екип
 • Техники за генериране на идеи
 • Управление на проект
 • Финансова грамотност
 • Управление на времето
 • Ефективна комуникация
 • Творческо мислене
 • Вземане на решения
 • Техники за ефективно въздействие
 • Протокол и етикет
 • Разработване и представяне на дипломен проект

Участието е безплатно.

За повече информация: office@dla.bg, 0877 78 32 45

 

Лятна лидерска академия '2018

От 25 до 30 юни в УНБ "Проф. Цветан Бончев" в м. Гюлечица в Рила планина се проведе второто издание на Лятна лидерска академия. Тази година в приключението се включиха 27 деца на възраст от 9 до 13 години, участници в различните етапи на програмата на Детска лидерска академия. За гладкото протичане, безопасността, реда и новите знания се погрижи екип от четирима ръководители.

Дъждовното време направи предизвикателството още по-голямо, но въпреки ограничените възможности за занятия на открито, младите лидери показаха завидна дисциплина, способност за справяне в ситуации с ограничен ресурс и умени да се забавляват въпреки неблагоприятните климатични условия.

Акцентът в програмата беше занятието по стрелба с лък, което се осъществи с любезното съдействие спортен клуб по стрелба с клуб "Феникс Арчъри". 

Снимки

Гостува Лидерски клуб по ученическо самоуправление от Благоевград

На 27 април посрещнахме децата от Лидерски клуб по ученическо самоуправление към 3 ОУ "Димитър Талев", гр. Благоевград с ръководител госпожа Бояна Шарбанова. С младежите обсъдихме плановете им за професионална реализация, дискутирахме по въпросите за лидерството и отговорностите на лидера и обменихме опит и информация за различни инциативи на Клуба.

Срещата ни завърши със забавна игра от програмата на Детска лидерска академия, в която се обработват умения за работа в екип.

Представителен кукерски състав на Ден на отворените врати на ВТУ "Тодор Каблешков"

На 25 април представителният кукерски състав на Детска лидерска академия  с ръкодовител Бисерка Богданова участва в церемонията по откриването на второто отраслово изложение TRANS TREND 2018 и Ден на отворените врати във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" по покана на ректора проф. д-р икон. инж. Даниела Тодорова. Представянето на кукерите внесе колорит и добро настроение  в събитието, което се отличава с висок академичен дух.