Новини
Лятна лидерска академия '2019

Третото издание на Лятна лидерска академия се проведе от 1 до 6 юли в Учебна спортно-оздравителна база на Технически университет - София в к.к. Семково. При добро време и в отлично разположение на духа двайсетте участници и техните ръководители обходиха над 65 километра из пътеките на Рила планина, включително до Сухото езеро и Резервата на танцуващите мечки. Освен  традиционните забавления и работа по изграждането на лидерски качества и умения, младежите проведоха и първата сбирка на Читателски клуб Bookstorm - проект на Мария Мачева от менторската програма на Детска лидерска академия. Своя проект "Мотивация е глагол" представи и Кристиян Тодоров.

Защита на дипломни проекти 2019

На 15 юни бяха представени дипломните проекти, с които завърши учебната 2018/2019 г. за двете групи от второ ниво. Пред жури в състав Павлин Якимов - собственик и управител на издателство AMG Publishing, Лина Пеева от технологичната компания Playtech и Николай Нанев - съсобственик и управител на Нанев и КО ООД, младежите представиха своите идеи за бизнес, който решава социално значим проблем. Представени бяха проекти за градски спортен парк, велосипеди под наем, производство на Странджански мед, изработване на предмети за бита от отпадъчна хартия и други. 

Среща-разговор с Томислав Дончев на тема Мислене извън рамката

Над 20 деца, участници в Детска лидерска академия, бяха посрещнати в Министерски съвет от заместник министър-председателят господин Томислав Дончев на 9 април. Темата на срещата беше мисленето извън рамката като инструмент на лидерството и управлението на хора.

Зам.-министърът на образовнието г-жа Таня Михайлова за вземането на решения

На 24 март по темата Вземане на управленски решения, част от програмата за второ ниво на Детска лидерска академия, гостува госпожа Таня Михайлова - заместник-министър на образованието и науката.

Детска лидерска академия на VISION FOR FUTURE

  От 11 до 15 март в индийската столица Делхи се проведе международният форум Vision for Future, на който директорът на Детска лидерска академия госпожа Бистра Герогиева представи проекта пред делегати от 15 страни